Solceller

Producera egen, grön el från ditt tak

Vi vill ge dig möjlighet att skapa ett långsiktigt hållbart energisystem för din bostad, företag eller lantbruk.

Genom att välja och installera en solcellsanläggning via RSA-gruppen får du ett väl fungerande och tryggt system men samtidigt vår omfattande yrkesskicklighet och service. Vi gör helt enkelt din investering både trygg och effektiv. Vi gör alltid ett kostnadsfritt hembesök för att kunna ge dig en korrekt offert.

Tvätt av solpaneler – öka uteffekten inför 2024

Visste du att damm och smuts på dina solpaneler minskar din uteffekt avsevärt?

Vänd dig till oss för en grundlig tvätt. Vi utför även taktvätt och behandling. 

tvätt av solpaneler

Solcellsbidraget – nu ännu förmånligare för dig

Vi har stor erfarenhet av installation av solceller och inget projekt är för stort eller litet! Solceller i Skåne blir en alltmer förmånlig affär för dig som företagare eller villaägare. Vi hjälper dig att räkna på affären och ser till att du lätt kan följa upp din nya gröna elproduktion i appen. 

Med det gröna avdraget som blev ännu förmånligare i januari 2023, finns inte längre någon anledning att tveka. 

Regeringen beslutade 2021 om ett grönt ROT-avdrag. Det innebär en skattereduktion för arbets- och installationskostnader av grön teknik, som solceller, lagring av egenproducerad elenergi och laddningsprodukter för elfordon. Information om avdraget för solceller och för installation av lagring hittar du här.

För installation av laddstation för elbil ges avdrag med upp till 50%, maximalt 10 000 kronor; även det söker du hos skatteverket.

Läs mer om de nya reglerna för grönt avdrag 2023:

Hur går processen till?

Vi installerar och driftsätter din solcellsanläggning 

Det är en hel del att tänka på när du tar steget att installera solceller. Vi på RSA SOL finns med dig längs hela processen och vi hjälper dig med allt från tillstånd till driftsättning och uppföljning i din egen app. 

Så går processen till när vi installerar och driftsätter din solcellsanläggning

Vi berättar om varje steg i följande broschyr. Klicka för att läsa pdf:

Miljöfördelar

Det sker inga utsläpp vid elproduktionen och solen räknas som en förnybar energikälla. Elproduktionen i solceller är tyst och förbrukar inget material eller bränsle. Vid produktion finns inga rörliga delar, vilket gör att en solcell har mycket lång livstid.

Ekonomi

Sänk dina elkostnader genom att installera en solcellslösning som är anpassad till din fastighet. Det lönar sig att investera i solenergi oavsett fastighet, villa, lantbruk, bostadsrättsförening eller kommersiell fastighet.
Du kan få ekonomiskt stöd till installation och vid såld solel. För mer information gällande solcellsstöd besök energimyndigheten.se

Projektering

Vi gör alltid hembesök för att lyssna på dina önskemål, besvara frågor och undersöka fastighetens förutsättningar. Därefter visar vi på olika alternativ innan vi presenterar en offert. På så sätt lämnas inget åt slumpen då vår överenskommelse genomförs.

Kvalitet / Arbetsmiljö

All vår verksamhet utförs i enlighet med gällande lagar och föreskrifter. Vid samtliga installationer görs riskbedömning, kontrollplan och egenkontroller. Allt dokumenteras för att du som kund ska känna dig trygg i varje led av arbetet. Vi följer branschstandard så som Svensk Elstandard, Taksäkerhetskommittén, ABT 06 och montageanvisningar från bl.a. WSP och Senergia.


Kontakta oss för mer information eller offertförfrågan

Växel: 010-209 30 50

Mejl: OFFERT@RSA-SOL.SE

SEBASTIAN OLOFSSON
PROJEKTANSVARIG
0733-99 74 54
SEBASTIAN.OLOFSSON@RSA-SOL.SE

RASMUS MATTIASSON
PRODUKTION / SUPPORTANSVARIG
0733 – 99 74 55
RASMUS.MATTIASSON@RSA-SOL.SE

MATTIAS THÖRN
PRODUKTION / SUPPORTANSVARIG
0729-991344
mattias.thorn@rsagruppen.se

EKONOMI OCH FAKTURAFRÅGOR
TEL : 010 – 209 30 50
EKONOMI@RSA-ELODATA.SE

  • Intresseanmälan/Boka kostnadsfritt hembesök

  • Typ av fastighet*

  • Villa, Radhus, Fritidshus
  • Kommersiell fastighet
  • Lantbruk
  • Fastighet
  • Bostadsrättsförening
  • Annat
  • Härmed godkänner jag RSAs integritetspolicy. *Obligatoriska fält
Registrering och publicering av din ­solcellsanläggning sköter vi på RSA SOL givetvis åt dig.

Grattis till ditt gröna val! Snart är din anläggning driftsatt och ­producerar el. Visste du att vi kopplar upp dig så att du kan följa produktionen i din anläggning digitalt? Registrering och publicering av din ­solcellsanläggning sköter vi på RSA SOL givetvis åt dig. /Sebastian Olofsson, projektansvarig  

Våra verksamheter inom RSA-gruppen: