RSA och Mercedes-Benz satsar på ny drivkraft

RSA-gruppen gör plats för en ny stjärna i fordonsparken: helt eldrivna Mercedes eVito. Samtidigt får RSA ytterligare en funktionell, säker och bekväm servicebil som ligger helt rätt i tiden och som väl överensstämmer med RSA-gruppens ansvar för miljö och hållbarhet.

– I varje uppdrag ser vi ekonomiskt på hur vi brukar våra naturresurser, arbetar med energibesparande system och kör minsta möjliga antal kilometer. Därför passar det perfekt för oss att testa eVito på uppdrag där vi inte behöver köra så långt under arbetsdagen, förklarar Stefan Rosengren, ägare och vd för RSA-gruppen.

Etablerat samarbete på flera plan

RSA-gruppen och Mercedes-Benz har sedan länge ett gott och omfattande samarbete. I RSA-gruppens vagnpark ingår sedan länge ett stort antal Mercedes-hybrider för att minska företagets miljöpåverkan. Förutom samarbetet när det gäller RSA-gruppens fordonspark ingår både RSA och Mercedes i nätverket runt Malmö Redhawks.

Jonathan Molin är försäljningschef för transportsidan hos Mercedes-Benz i Malmö. Han ser RSA-gruppen som en skicklig och spännande affärspartner. – RSA är grymma på nätverkande och de har en god företagskultur där man, förutom kompetens, satsar på mjuka värden och får personalen att trivas. Där har vi har en av flera gemensamma värdegrunder, säger Jonathan Molin.

Innovativ bil för ett innovativt företag

Eldrivna Mercedes eVito som RSA-gruppen kommer att testa under ett halvår är ensam i sitt segment av servicebilar. Den har en motor på 85 kW (116 hk) och en räckvidd på upp till ca 14 mil. Det gör den perfekt i stadstrafik eller vid fasta slingor. Jonathan Molin kan exempelvis se den som ett utmärkt ”arbetsredskap” för de uppdrag RSA EL har i Trelleborgs hamn där avstånden är korta men behovet av en smidig servicebil är stort. – eVito är en innovativ bil och passar för RSA som i allt är ett innovativt företag, säger Jonathan Molin.