Biltema ger RSA-gruppen dess största solcellsuppdrag hittills

De första solcellsanläggningarna för Biltema är nu planerade – steget mot 1 miljon kvm solceller är taget. Därmed inleds ett av de största åtaganden vad gäller solcellsinstallation som hittills startats av en skandinavisk kedja. RSA-gruppen har fått uppdraget att nu börja projektera och installera de första anläggningarna i södra Sverige. Målet för Biltema är att installera solpaneler på samtliga fastigheter och därmed säkra el-tillgången och minska klimatpåverkan.

För RSA-gruppen innebär uppdraget att vi får visa vår kompetens och bredd som partner inom solcells- och energilösningar. Sebastian Olofsson, ansvarig projektledare, berättar att man inom RSA-SOL är redo för projektet och att förberedelserna är i full gång. Marknaden i stort är glödhet och efterfrågan på RSA-gruppen vad gäller solcellsinstallationer är stor – såväl från privatpersoner och storföretag som från bostadsrättsföreningar.

”Vi på RSA SOL är enormt glada att kunna spela en viktig roll i detta jätteprojekt. Det är ett stort förtroende som Biltema ger RSA-gruppen och vi är redo att sätta igång arbetet med att få upp anläggningarna på taken”

Sebastian Olofsson, ansvarig projektledare för RSA-gruppen.

Investeringen är i miljardklassen för Biltema-koncernen och satsningen är ett steg i riktningen att bli helt självförsörjande på energi. Detta i linje med en omfattande hållbarhetsstrategi. (se Biltema:s pressrelease från 16 augusti 2022: Biltema installerar 1 miljon kvm solceller | Biltema Sweden (mynewsdesk.com)

”Genom att producera vår egen el lokalt med hjälp av solceller säkrar vi tillgång på energi och minskar vår miljöpåverkan. Förutom att förse våra varuhus och lager räknar vi med att kunna sälja tillbaka vårt överskott på sommarmånaderna och bidra till mer förnybar energi på marknaden.”

Adelina Voci, Vice VD Biltema Sweden AB .

Enligt Niklas Sjöberg, projektledare vid Biltema Real Estate, har samarbetet med RSA-gruppen växt fram under de senaste månaderna och avtal tecknades i veckan på de första anläggningarna:

”Det är glädjande att vi nu kan stata upp projektet. Vi känner oss trygga med RSA-gruppen som hjälper oss att förverkliga vår vision om solpaneler på våra fastigheter. ”

Varuhuset i Lund blir först ut i Biltemas satsning på solpaneler.
Varuhuset i Lund blir först ut i Biltemas satsning på solpaneler.
Sebastian Olofsson, ansvarig projektledare för RSA-gruppen.
Sebastian Olofsson, ansvarig projektledare för RSA-gruppen.